Is de iPhone 6 Plus wel groot(s) genoeg?

© CIDimport

Is de iPhone 6 Plus wel groot(s) genoeg?

Geplaatst: 28 september 2014 - 12:22

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:34

Redactie ID.nl

Met de introductie van de iPhone 6 Plus en zijn 5,5 inch screen geeft ook Apple toe dat veel mensen een grote smartphone willen. Maar of het nieuwe model kan tippen aan de onlangs geïntroduceerde Galaxy Note 4 van Samsung is nog maar de vraag…

Dit artikel is tot stand gekomen zonder inhoudelijke bemiddeling van de redactie

Uitlachen
In 2011 kwam Samsung voor het eerst op de markt met de Galaxy Note, een smartphone met een scherm van 5,3 inch en een speciale pen. Aanvankelijk werd nogal lacherig gereageerd op deze enorme ‘phablet’. Ook Steve Jobs beweerde bij hoog en laag “dat helemaal niemand een telefoon ging kopen met een groot scherm.” De verkoopcijfers bewezen echter het tegendeel: in zes maanden tijd verkocht Samsung maar liefst 5 miljoen exemplaren van de Note en startte het bedrijf een trend die alle toestellen liet groeien. Anno 2014 biedt vrijwel iedere fabrikant een smartphone met een scherm van dit formaat of groter.

Groter is beter

Met de introductie van de iPhone 6 Plus die een scherm heeft van 5,5 inch is Apple de laatste smartphonebouwer die zich in het segment van de grotere toestellen begeeft. Wat betreft specificaties is hij vergelijkbaar met de populaire en iets kleinere Samsung Galaxy S5. Beide toestellen hebben een vergelijkbaar full hd scherm met 1.920 x 1.080 pixels, 16 GB geheugen of meer, presteren ongeveer gelijk en doen het beide tot ongeveer twee dagen op een volle batterij. Gezegd moet worden dat de toestellen uit de iPhone serie dankzij de metalen finish wel een stuk luxer aanvoelen. Neemt Apple het stokje hiermee van Samsung over? Samsung denkt hier in ieder geval anders over.
 

Samsung slaat terug
De allernieuwste Galaxy Note 4 kon er weleens voor zorgen dat de voorsprong van Apple van korte duur zal zijn. De Note 4 die later deze maand verschijnt is met een 5,7 inch scherm net zo groot als de vorige Note en maar een klein beetje groter dan de iPhone 6 Plus. Maar daar houden de overeenkomsten ook wel mee op. Het scherm van de Note 3 was net als dat van de iPhone 6 Plus Full HD. Het Super AMOLED scherm van de Note 4 is het meest geavanceerde ooit en heeft maar liefst 2.550 x 1.600 pixels! Net als de iPhone 6 Plus heeft de camera optische beeldstabilisatie alleen beschikt hij over een 16 megapixel sensor, het dubbele van de 6 Plus. De pen is sterk verbeterd, hij heeft nu ook een hartritme meter en vingerafdruk scanner, de allersnelste processor die beschikbaar is en is afgewerkt met een mooie metalen rand. Maar ondanks deze indrukwekkende specificaties is hij nog altijd 100 euro goedkoper dan het basismodel van de iPhone 6 Plus. Kortom: wie dit jaar voor groot gaat, heeft meer keus dan ooit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten