Is Windows Vista populair? Gamers vinden van niet 2013-11-04T17:35:11

Creative schikt rechtszaak over mp3speler-capaciteit

Wikipedia vraagt BN-ers om foto

Is Windows Vista populair? Gamers vinden van niet

Is Windows Vista populair? Gamers vinden van niet

Ondanks speciale mogelijkheden als DirectX 10.0 blijkt Windows Vista niet echt populair te zijn onder gamers. Dat concludeert W1zzard, de maker van het handige tooltje GPU-Z. Deze tool houdt een database van scores bij, waaruit een paar conclusies getrokken kunnen worden. De database van GPU-Z bevat gegevens van 163.888 mensen.

Ondanks speciale mogelijkheden als DirectX 10.0 blijkt Windows Vista niet echt populair te zijn onder gamers. Dat concludeert W1zzard, de maker van het handige tooltje GPU-Z. Deze tool houdt een database van scores bij, waaruit een paar conclusies getrokken kunnen worden.

De database van GPU-Z bevat gegevens van 163.888 mensen. Van al deze mensen gebruikt 75 procent nog steeds Windows XP. Het aandeel van Vista-gebruikers ligt op 23 procent, de overige mensen gebruiken Windows 2003 en Windows 2000.

Ook valt er iets af te leiden over de populariteit van grafische kaart-merken: zo gaat nVidia met de kroon aan de haal. Maar liefst 62 procent van de gebruikers heeft een nVidia-kaart, tegenover 34 procent voor ATI.

TechPowerUp!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord