IT-traineeship als kickstart voor je carrière 2015-07-10T16:25:05

Leanchair is een leunstoel voor op kantoor

'Digitale apparaten slecht voor geheugen'

IT-traineeship als kickstart voor je carrière

Partnerbijdrage

IT-traineeship als kickstart voor je carrière

Wie recent een bachelor- of masteropleiding in de IT of een andere bètastudie heeft afgerond, kan middels een intensief IT development traineeship vrijwel direct een mooie loopbaan starten. Tom Hage ging na zijn studie via deze weg al snel als software engineer aan de slag. “Ik weet zeker dat ik de goede keuze heb gemaakt.”

 Dit artikel wordt je aangeboden door YoungCapital. De redactie van Computer Idee was niet betrokken bij de totstandkoming ervan.

Een studie is niet alleen kennis opdoen maar vooral een ontdekkingstocht naar wat voor een job uiteindelijk het beste bij je past. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat vergeleken met andere landen in Nederland relatief weinig afgestudeerden zijn met een bèta-opleiding. En dat is jammer, want juist jongeren die bijvoorbeeld de studierichting natuurkunde, scheikunde of wiskunde volgen, hebben uitstekende mogelijkheden om hun loopbaan later bij te sturen én vorm te geven.

Programmeren

Zo ook Tom Hage die in 2010 begon aan de opleiding Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement; een studie met flink wat bèta-elementen. Na het afronden van deze opleiding besloot hij een master Innovation Sciences te volgen. Tom: “Ik kwam er snel achter dat dit niets voor mij was. Hierdoor ben ik eens goed gaan nadenken over wat ik écht wilde gaan doen en wat voor soort baan ik wou hebben.”

Tijdens zijn studie was Tom begonnen met programmeren. Door middel van filmpjes en boeken op internet bouwde hij snel een aardige basiskennis op, leerde hij de programmeertaal C# (speek uit: ‘c sharp’) en schreef hij kleine applicaties. Tom: “Op een gegeven moment vond ik programmeren leuker dan mijn opleiding zelf.”

Carrièremove

Al snel merkte Tom op via sites als www.it-vacatures-online.nl dat er een grote vraag is naar goede programmeurs. Dat was een goede prikkel om op zoek te gaan naar mogelijkheden om zich om te laten scholen, zonder hiervoor een hele nieuwe studie te hoeven volgen. Hij ontdekte dat YoungCapital - jongerenspecialist op de Nederlandse arbeidsmarkt - IT-traineeships aanbiedt. Hierin leren net-afgestudeerden met een betà-achtergrond in een paar maanden op een praktijkgerichte manier de basis tot gecertificeerd C#, .NET-, Java- of PHP-programmeur. Daarna kunnen ze direct aan de slag bij een opdrachtgever en doorgroeien; bijvoorbeeld naar webdesigner, software architect, software consultant of research & development specialist. Tom: “Ik heb toen contact opgenomen met YoungCapital en kreeg een dag later al een reactie!”

Toekomstperspectief

Daarna is alles in een stroomversnelling geraakt en inmiddels is Tom Hage als junior software engineer aan de slag bij GX Software, een belangrijke aanbieder van online-marketing software. “Hoewel er nog veel te leren is, heb ik ontdekt dat ik in die paar maanden tijd enorm veel kennis opgedaan heb. Later zou ik misschien bij Research & Development willen werken. Tot die tijd ben ik nog druk bezig met het lezen van boeken en wil ik veel trainingen te volgen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik de goede keus heb gemaakt: ik doe mijn werk nog steeds met veel plezier.”


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord