iTunes blundert met promotie Red Hot Chili Peppers

© CIDimport

iTunes blundert met promotie Red Hot Chili Peppers

Geplaatst: 10 mei 2006 - 06:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:09

Redactie ID.nl

Een gezamenlijk promotie van het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers door iTunes en Ticketmaster is uitgelopen op een fiasco. Klanten die het album bestelden voor de officiële verkoop zouden een e-mail krijgen met een code voor een concertkaartje. Veel fans hebben dit e-mailbericht niet ontvangen en kunnen nu niet naar het concert toe.

iTunes blundert met promotie Red Hot Chili Peppers

Een gezamenlijk promotie van het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers door iTunes en Ticketmaster is uitgelopen op een fiasco. Klanten die het album bestelden voor de officiële verkoop zouden een e-mail krijgen met een code voor een concertkaartje. Veel fans hebben dit e-mailbericht niet ontvangen en kunnen nu niet naar het concert toe. Fans die via Apple’s iTunes Music Store het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers ‘Stadium Arcadium’ in de voorverkoop bestelden, kregen een speciale video plus een code waarmee ze een concertkaartje konden kopen vier dagen voordat de officiële verkoop zou beginnen. Veel fans hebben dit e-mailbericht niet gekregen of ontvingen een leeg bericht.

Volgens een aantal iTunes-klanten weet Apple zelf ook niet wat er mis is gegaan. Apple zei dat uiterlijk maandag de codes zouden worden toegestuurd, maar hield zich niet aan zijn woord. Dinsdagochtend zijn medewerkers van Apple’s klantenservice begonnen met het geven van Ticketmaster-codes aan klanten die boos opbellen. Tot dusverre heeft Apple geen verklaring afgegeven wat er precies is misgegaan en hoe ze het probleem gaan oplossen.

De codes worden nu mondjesmaat rondgestuurd maar het kwaad is al geschied. De voorverkoop van concertkaartjes is al begonnen en de fans die wel op tijd hun codes hebben ontvangen, hebben de beste plaatsen al opgekocht. De fans die te laat hun code hebben ontvangen, zijn razend. Het idee van kaartjes kunnen kopen voor de officiële verkoopdatum is alleen interessant wanneer je goede plaatsen kan bemachtigen. Zij willen nu van Apple horen hoe het bedrijf hun gaat compenseren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten