Windows 10 en Popcorn Time: Computer Idees jaaroverzicht 2015 2015-12-31T14:33:36

Power Business Intelligence in Office 2016 (4)

Meer power, meer NAS

Windows 10 en Popcorn Time: Computer Idees jaaroverzicht 2015

Dit vonden jullie het interessantste nieuws

Windows 10 en Popcorn Time: Computer Idees jaaroverzicht 2015

2015 zit er al bijna weer op, 2016 staat te trappelen om te beginnen. Tijdens de feestdagen blikt de redactie van Computer Idee terug op het afgelopen jaar in tech.

Want ook in 2015 kon je bij ons terecht voor het laatste computernieuws en de handigste workshops. Welke onderwerpen hielden jullie dit jaar het meeste bezig? Hint: het heeft iets te maken met een besturingssysteem!

2015: Het jaar van Windows 10

Natuurlijk is 2015 het jaar van Windows 10, en we hebben zo'n vermoeden dat dit volgend jaar niet anders is! Al in juni worden we wakker met een opvallend nieuw icoontje in de taakbalk: de mogelijkheid om Windows 10 te 'reserveren'. Microsofts nieuwste besturingssysteem lanceert vervolgens in juli als gratis upgrade. De review op Computer Idee volgt al snel.

De vraag is dan: overstappen of toch nog even wachten? Voor degenen die er meteen mee aan de slag willen, leggen we uit hoe je Windows 10 precies kunt downloaden en installeren. Dat kan namelijk op veel verschillende manieren, waaronder met de Media Creation Tool voor het maken van een Windows 10 installatiedisk (of usb-stick).

Toch loont het wel degelijk om nog even de kat uit de boom te kijken. De upgrade verloopt niet voor iedereen even vlekkeloos, zoals te lezen valt in een artikel rond de meest voorkomende problemen in Windows 10. Daarnaast is Microsoft het besturingssysteem behoorlijk agressief aan het pushen - want hoe krijg je eigenlijk die reserveringsmelding van Windows 10 weg?

Ben je wel tevreden met Windows 10, dan lees je op Computer Idee allerlei leuke workshops die je het OS helemaal naar je hand laten zetten. Lees bijvoorbeeld eens over deze verborgen trucjes, het opfleuren van de startmenu-tegels, het privacy-instellingenscherm van Windows 10 en hoe je 'snelle toegang' kunt vervangen door 'deze pc'.

Je leest: over Windows 10 kunnen we inmiddels een heel boek vullen. Dat hebben we overigens ook gedaan. Meerdere zelfs! Daarom kun je bij ons ook terecht voor de Windows 10 optimalisatiegids, expertgids en (erg populair) de overstapgids. Samengesteld in samenwerking met onze collega's van Computer!Totaal en PCM. Aanraders!

2015: Alweer het jaar van Popcorn Time

Popcorn Time houdt net zoals vorig jaar de gemoederen flink bezig. Eén vraag staat centraal: kun je echt een boete krijgen voor het gebruik ervan? Stiching Brein dreigt daarmee en daarom zochten we het voor je uit. De torrentstreamingdienst (en alternatieven) blijft populair. Dat bewijzen o.a. de veelgelezen workshops over Popcorn Time installeren zonder jailbreak en MovieBox voor iOS.

In het verlengde daarvan blijft er ook veel interesse in manieren om anoniem te blijven downloaden. Popcorn Time gebruiken voor het streamen uit illegale bron (lees: The Pirate Bay) mag immers niet en internetpiraten hebben het zwaar te verduren. Niet alleen verdwijnt het originele Popcorn Time, ook valt het doek voor de populaire filmuploader YIFY.

2015: Het jaar van WhatsApp

WhatsApp heeft alleen al in Nederland meer dan 9 miljoen gebruikers. Geen wonder dat zich daaronder ook veel ComputerIdee-lezers bevinden! En niet alleen op de smartphone. Wat ook veel gedaan wordt, is WhatsApp gebruiken op de pc. Het is sowieso een belangrijk jaar voor de berichtendienst, want in 2015 is ook de mogelijkheid tot bellen via WhatsApp uitgerold.

Op Computer Idee lees je veel leuke tips en trucs voor WhatsApp. Bijvoorbeeld over handige privacy-tips. Inderdaad, ook voor het uitzetten van de blauwe vinkjes. Of maak een backup van je berichten naar Google Drive. Heb je al eens geprobeerd een groepsapp aan te maken? Of berichten met een ster te markeren? Zo maar een greep uit onze WhatsApp-workshops van 2015.

2015: Het jaar van nieuwe smartphones

Computer Idee-lezers blijven graag op de hoogste van de nieuwste gadgets, waaronder natuurlijk smartphones. Ook dit jaar lanceert er een nieuwe iPhone en we zetten het verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 6s op een rijtje. Met het toestel wordt ook iOS 9 uitgebracht. Hoe je naar Apple's nieuwe besturingssysteem kunt upgraden, lees je hier. Lees ook de iPhone 6s review.

Uiteraard is Apple niet alleenheerser in smartphoneland. Ook de Samsung Galaxy S6 en de opvallende Samsung Galaxy S6 Edge komen uit in 2015, overigens inmiddels alweer opgevolgd door de Galaxy S6 Edge Plus. Opvallend genoeg wordt de OnePlus One review nog veel geraadpleegd, ook al stamt het toestel alweer uit 2014 en zijn de OnePlus Two en OnePlus X reeds uit.

Ook al zoek je geen koopadvies voor een nieuwe smartphone, op Computer Idee kun je ook terecht voor algemene smartphone-tips. Lees bijvoorbeeld eens over de apps die het snelst je accu leegtrekken. Of leer meer over het online opslaan van je foto's met Google Photos. Óf ga eens aan de slag met Instagram. Zeker de moeite waard!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord