Japan bouwt robot-cheerleaders die samenwerken 2014-09-29T11:51:46

Eerste Kamer zegt nee tegen ongericht aftappen

Facebook gaat je nu nog nauwkeuriger volgen

Japan bouwt robot-cheerleaders die samenwerken

En rijden op ballen

Japan bouwt robot-cheerleaders die samenwerken

De Japanse elektronicafabrikant Murata Manufacturing heeft een team robot-cheerleaders ontwikkelt dat met elkaar communiceert om dansroutines uit te voeren.

Door de ingebouwde sensoren weten de robots waar ze zich in relatie tot elkaar bevinden. Ze bewegen rond op een bal en blijven in balans door de pompons, die ze meegebruiken in hun dansjes. Zo werkt het team van tien cheerleaders (36 cm hoog, 1,5 kg per stuk) perfect synchroon samen en vallen ze niet om.

Doeleinden

Het doel van de Murata Cheerleaders is in eerste instantie om mensen aan het lachen te brengen. Maar de fabrikant voorziet ook dat de technologie van pas kan komen op andere gebieden, zoals bijvoorbeeld bij zelfsturende voertuigen.

Murata Manufacturing stelt de robots voor middels een mierzoet promotiefilmpje, en laat ze voor het eerst publiekelijk dansen op een aanstaand technologie-evenement in Tokyo. Eerder bouwde het bedrijf ook een fietsend robotjongetje, en een robotmeisje op een eenwieler.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord