Japan verkoopt megarobot op internet

© CIDimport

Japan verkoopt megarobot op internet

Geplaatst: 19 januari 2015 - 08:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:35

Redactie ID.nl

Ruim je schuilkelder maar vast in, want we gaan er binnenkort aan met z'n allen. Japan verkoopt op Amazon een 4-meter hoge robot waar een hele persoon in past. Prijskaartje, zo'n 900.000 euro.

De robot heet Kuratas, weegt 5 ton en rolt over de weg op vier wielen. Daarmee haal je maximaal 10 kilometer per uur. 

Voordat het zover is, hijs je jezelf eerst in de robot. Je doet je helm op en je veiligheidsgordel om. Zit je lekker? Dan fixeert het systeem van de robot automatisch op mensen in de omgeving. Die zijn nu aan te vallen met een machinegeweer dat 6000 luchtdrukkogels per minuut afvuurt, te activeren door simpelweg te lachen naar de camera.

Bouwpakket

De makers ervan noemen dat een 'smile shot.' De armen worden overigens niet meegeleverd, en daarmee het wapen ook niet. Die moet je er los bij kopen. Wie daarnaast hoopt dat de pakketdienst de hele robot aan de voordeur parkeert, heeft pech gehad. De onderdelen worden los geleverd. Kuratas is namelijk een bouwpakket.

De robot (ook wel een mech genoemd) komt zo uit een Japanse tekenfilm gerold, en dat is er dan ook de inspiratie voor geweest. De makers ervan werken al sinds 2012 aan het gevaarte, dat overigens in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten