Toeristen in Japan betalen straks alles met vingerafdruk 2016-04-11T09:51:40

Edge speelt straks ook geen Flash-advertenties meer af

Review: Intel Compute Stick (BOXSTK1AW32SCR)

Toeristen in Japan betalen straks alles met vingerafdruk

Toeristen in Japan betalen straks alles met vingerafdruk

Als het aan de Japanse overheid ligt, wordt het voor toeristen straks een stuk eenvoudiger om door het land te reizen. Als het op geld uitgeven aankomt, in elk geval. Dat moet met slechts je vingerafdruk kunnen.

Geen gehannes meer met creditcards of met cash wisselen, dus. Op het vliegveld wordt je vingerafdruk afgenomen en gekoppeld aan je betaalgegevens. Vervolgens reken je souvenirs af via speciale vingerafdrukscanners, die in winkels zijn geplaatst. 

Olympische Spelen

Op dezelfde manier moet je ook kunnen inchecken bij hotels, of afrekenen bij restaurants. Het land start nu een proef onder 300 deelnemende bedrijven.

Uiteindelijk moet de uitrol afgerond zijn in 2020, wanneer de Olypmische Spelen plaatsvinden in Tokyo. En ja, dan komen er nogal wat buitenlanders het land binnen.

Privacy

Toch zijn er nog wel wat zorgen over privacy en de bescherming van de gevoelige data. Volgens de Japanse overheid wordt de informatie geanonimiseerd en is het dus niet terug te leiden naar een persoon. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord