Jarige Skype trakteert op WiFi en werkt aan 3D-videobellen

© CIDimport

Jarige Skype trakteert op WiFi en werkt aan 3D-videobellen

Geplaatst: 29 augustus 2013 - 07:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:22

Redactie ID.nl

Skype viert vandaag zijn 10-jarige bestaan en trakteert zijn gebruikers op gratis wifi. Skype werkt momenteel aan 3D-videobellen dat in toekomstige versies mogelijk moet worden.

Skype zou op dit moment 300 miljoen gebruikers hebben en trakteert gebruikers op 30 minuten gratis WiFi-toegang via een van de 2 miljoen hotspots. De gratis minuten kunnen vandaag en morgen worden gebruikt maar niet in één keer. Je mag twee keer 15 minuten gratis gebruikmaken van de hotspot. Premium Skype gebruikers krijgen de rest van deze maand gratis wifi-toegang.

Op 29 augustus 2003 lanceerden vijf personen, afkomstig uit Estland, Zweden en Denemarken, de eerste versie van Skype. De voip-dienst groeide hard en werd in 2011 gekocht door Microsoft voor 8,5 miljard dollar. Microsoft is bezig Skype in verschillende producten en diensten te integreren zoals Outlook en Xbox One. Skype heeft een infographic gemaakt over de afgelopen 10 jaar van de voip-dienst. De infographic vind je hier.

3D videobellen in de toekomst

Skype zou nu werken aan 3D videobellen. De technologie is nog niet zo ver om het nu al uit te brengen. Microsofts vice-president van Skype zegt dat ze de techniek in het lab hebben maar dat er gekeken moet worden hoe het in een ecosysteem van apparaten kan worden gebruikt voordat het op de markt wordt gebracht. Probleem zou vooral het gebrek aan goede 3d-camera's zijn voor thuisgebruik. Skype zou ook in de toekomst beschikbaar kunnen komen voor de PlayStation 4.

[Via: Neowin]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten