Java-lek populair voor Windows-malware

© CIDimport

Java-lek populair voor Windows-malware

Geplaatst: 5 augustus 2011 - 10:05

Aangepast: 20 september 2022 - 07:48

Redactie ID.nl

Vincente Diaz van het Russische antivirusbedrijf Kaspersky Lab geeft aan dat cybercriminelen steeds vaker lekken in Java gebruiken om computers met malware te infecteren.

Java-lek populair voor Windows-malware

Maar liefst 40% van alle nieuwe exploits die de vijf populairste exploit-toolkits in 2010 gebruikten, maakten gebruik van lekken in Java. Elf van de 15 toolkits bevatte tenminste één Java-exploit en meer dan de helft had er meer dan één.
 

Makkelijk infecteren met Java
Gebruikers met een verouderde versie van Java kunnen onder Windows automatisch met maware geïnfecteerd raken wanneer ze bepaalde websites bezoeken. Diaz stelt dat beveiliging zo sterk is als de zwakste schakel en dat in dit geval Java de zwakste schakel blijkt. Een aangezien cybercriminelen ook het liefste de weg van de minste weerstand kiezen, is Java erg populair.


Malware-magneet
Het is dus zaak om sowieso de meest recente versie van Java te gebruiken. IT-journalist Brian Krebs raadde gebruikers vorig jaar af om Java te installeren indien de gebruiker dat niet echt nodig heeft. Java wordt ook wel een ‘malware-magneet’ genoemd. 

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten