Facebook oudste gebruiker (101) op de kiek met Zuckerberg

Tele2 biedt nu ook glasvezel

Java uitschakelen om gevaarlijk lek

Java uitschakelen om gevaarlijk lek

Beveiligingsbedrijven waarschuwen voor Java-lek en adviseren gebruikers om java uit te schakelen omdat dit de enige manier is om de pc te beschermen tegen hackers. Het lek treft zowel Windows-, Linux- als Mac-gebruikers die de nieuwste versie van Java draaien: JRE 1.7  (Java 7 Update 6).

Het lek in de nieuwste versie van Java zorgt er voor dat kwaadwillenden software op de kwetsbare pc kunnen installeren. De software is een variant van de Poison Ivy backdoor en zorgt ervoor dat de hacker complete controle krijgt over de geïnfecteerde pc. Volgens Oracle, ontwikkelaar van Java, is in het bedrijfsleven 97% van de computers voorzien van Java. Oracle heeft nog geen patch voor het Java-lek uitgebracht. Het lek wordt gezien als ideale exploit voor phising doeleinden of om sociale media gebruikers aan te vallen.

Pc-gebruikers kunnen eenvoudig en onopgemerkt besmet raken door het bezoeken van een website waar de kwaadaardige code op draait.

Je kunt hier checken of jouw pc kans op infectie loopt. 

Uitschakelen Java in de browser:


Firefox

1. Klik op oranje Firefox-knop linksboven

2. Ga naar Add-ons

3. Zoek naar Java add-ons van Oracle (of SUN) en zet ze uit

IE

1. Klik op ‘radartje’ (Tools) of druk op Alt+X

2. Manage add-ons

3. Toolbars and Extensions

4. Schakel Java add-ons van Oracle (of SUN) en zet ze uit

Chrome

Vanaf versie 11 blokkeert Chrome standaard Java en dien je dit per website toegang te verlenen. Tot er een patch is, dus maar even niets accepteren.

[Via: Reuters]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus