'Java verwijderen voor een veilige pc' 2014-09-13T14:46:32

Gepestmaartrots.nl positief ontvangen

KPN 4G niet geschikt voor iPhone 5

'Java verwijderen voor een veilige pc'

'Java verwijderen voor een veilige pc'

Beveiligingsexperts lijken het er over eens te zijn dat consumenten maar het beste Java helemaal van hun systeem kunnen verwijderen van hun computer. Ondanks recente beveiligingsupdates van Oraclebevat de software nog steeds te veel kwetsbaarheden.

<--break->Chrome heeft er al gekozen om Java standaard uit te schakelen in de browser en nu heeft Mozilla er ook voor gekozen om Java niet standaard te accepteren in de browser. Men moet actief toestemming geven voor een Java-code die op een website staat (niet te verwarren met javascript). Niet iedereen heeft daar goede hoop op. Volgens HD Moore van Rapid7 kan het tot twee jaar duren voordat Oracle alle beveiligingsrisico's uit Java verwijderd heeft. Antivirusontwikkelaar BitDefender gaat nog verder door te stellen dat Java geheel herschreven dient te worden. 

Op veel computers staat Java geïnstalleerd maar consumenten maken daar zelden gebruik van. Alleen in het bedrijfsleven wordt Java nog wel gebruikt. Java zorgt er vaak voor dat computers kwetsbaar zijn, zo wist de Flashback-trojan via Java zijn weg naar Mac OS X te vinden en waren de trojans die vorig jaar verschillende nieuwswebsites zoals Nu.nl en de Telegraaf besmette mede mogelijk door gemaakt door Java.

Op de website van Rapid7 kun je nagaan of je kwetsbare plug-ins gebruikt waaronder Java.

Uitschakelen Java in de browser:


 

Firefox

 

1. Klik op oranje Firefox-knop linksboven

2. Ga naar Add-ons

3. Zoek naar Java add-ons van Oracle (of SUN) en zet ze uit

 

 

IE

 

1. Klik op ‘radartje’ (Tools) of druk op Alt+X

2. Manage add-ons

3. Toolbars and Extensions

4. Schakel Java add-ons van Oracle (of SUN) en zet ze uit

 

 

Chrome

 

Vanaf versie 11 blokkeert Chrome standaard Java en dien je per website toegang te verlenen. 

 

 

Safari

 

  1. In Safari,kies Safari > Voorkeuren (of druk op Command-comma (⌘-,)
  2. Kies "Beveiliging".
  3. Vink "Activeer Java" uit.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord