Je eigen pc bouwen wordt erg makkelijk met ChooseMyPC

© CIDimport

Je eigen pc bouwen wordt erg makkelijk met ChooseMyPC

Geplaatst: 28 oktober 2014 - 12:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:18

Redactie ID.nl

Je eigen pc bouwen kan voor beginners een overweldigende taak zijn, want waar moet je in hemelsnaam beginnen? Welke onderdelen moet je kopen, welke merken zijn goed, welke passen bij elkaar? Als je graag zelf een computer wil bouwen, maar je niet zo veel aandacht wil besteden aan de onderdelen, dan kun je ook terecht bij href="http://www.choosemypc.net" target="_blank">ChooseMyPC</a>.

ChooseMyPC.net is een online tool waarmee je met een paar muisklikken een kant en klare pc kunt laten bouwen.

Hoe werkt het?

ChooseMyPC heeft een (klein) aantal vragen die je invult alvorens het je een advies geeft. Je geeft eerst aan wat je budget is (in dollars, dus let op de omrekenkoers!), en vervolgens of je wilt overklokken (je CPU handmatig sneller laten draaien) en of je Windows erop wilt hebben. Als je daarna op 'Generate build' klikt, krijg je een lijstje van onderdelen en de prijzen daarvan. Zo zie je precies welke onderdelen je kunt gebruiken om een computer te bouwen.

Vooral voor buitenland

ChooseMyPC is nu nog vooral geschikt voor Amerikaanse of Canadese gebruikers, en minder voor Nederlandse. Dat komt omdat de site direct een linkje plaatst naar de winkel waar je het onderdeel het goedkoopst kunt kopen. Die sites leveren niet altijd in Nederland.

Handig hulpmiddel

Toch is ChooseMyPC een handig hulpmiddel voor iedereen die wil beginnen met het bouwen van z'n pc. Je kunt het voorgestelde lijstje gebruiken ter inspiratie, door de onderdelen zelf op te zoeken in prijsvergelijkers of door alternatieven te zoeken.

Natuurlijk is het mooie van je eigen pc bouwen dat je ieder onderdeel helemaal kunt customizen, maar voor beginners is ChooseMyPC een goede start.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten