Je hebt meer aan je browsergeschiedenis met Full History Search

© CIDimport

Je hebt meer aan je browsergeschiedenis met Full History Search

Geplaatst: 26 januari 2015 - 14:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:31

Redactie ID.nl

Full History Search is een nieuwe plugin voor Chrome die je browsergeschiedenis beter doorzoekbaar maakt. Het is een initiatief van Convergate, een Nederlandse startup.

Als je iets op internet hebt gelezen maar je weet niet meer precies waar, dan moet je geluk hebben dat het onderwerp ervan in de url stond of dat je de naam van de website hebt onthouden. Verder dan dat helpt je browsergeschiedenis je niet.

Met Full History Search brengt Convergate daar verandering in. Eens de plugin is geïnstalleerd, houdt het alle woorden bij van elke webpagina die je bezoekt. Om de site of het artikel te vinden wat je zoekt, hoef je alleen maar de woorden in te typen die je ervan hebt onthouden.

Privacy

Die uitgebreide geschiedenis is tot dertig dagen terug op te zoeken. De data wordt om privacyredenen lokaal opgeslagen en de grootte van dat bestand is tot nu toe gebonden aan de opslagruimte die extenties maximaal van Chrome mogen innemen - slechts 5 MB. De makers van de plugin willen in een later stadium de data op dezelfde manier opslaan als een map op je computer, zodat er meer onthouden kan worden.

De plugin is nu gratis te installeren in Chrome, maar bevat dus nog niet alle functies die Convergate voor ogen heeft. Om die toch toe te voegen is een crowdfundingcampagne gestart op Kickstarter

Browsergeschiedenis importeren

Zo moet het mogelijk worden om browsergeschiedenis in te laden van voordat je de plugin bent gaan gebruiken. Nu begint de plugin sites pas bij te houden vanaf het moment dat je hem installeert. Het duurt daardoor een tijdje voor je er echt de voordelen van in gaat zien.

In toekomstige versies van Full History Search moet je ook links kunnen delen via social media, meerdere profielen aanmaken voor wanneer je de browser deelt met anderen, en wordt er gewerkt aan versies voor andere browsers dan Chrome. Ook een iOS-versie staat dan op het menu.

Zelf proberen? Volg dan simpelweg deze link naar de Chrome Web Store en klik op het plusje. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten