CES 2015: Je huis besturen met gebaren dankzij slimme Ring

© CIDimport

CES 2015: Je huis besturen met gebaren dankzij slimme Ring

Geplaatst: 5 januari 2015 - 14:46

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:41

Redactie ID.nl

Je huis besturen door gebaren te maken met je vinger klinkt als iets magisch, maar de Japanse startup Logbar wil het werkelijkheid maken met 'Ring.' De wearable is dankzij crowdfunding tot stand gebracht.

De Ring draag je om je vinger en vervolgens is het de bedoeling dat je er de smart-apparaten in je huis mee aanstuurt. Door gebaren te maken bedien je smartphones, smartwatches, tablets, televisies, lampen en meer. 

Je moet eerst een knopje aan de zijkant van de ring indrukken, voor je geregistreerde bewegingen kan maken. Met de bijbehorende smartphone-app kun je zelf instellen welke gebaren, welke gevolgen hebben.

Kritiek

Op de CES2015-beurs te Las Vegas wordt een nieuwe versie van Ring gedemonstreerd. De eerdere variant rekende op veel kritiek. De gadget zou veel te groot zijn en ook behoorlijk duur: 269 euro. 

Ook werden veel gebaren niet herkend. Dat bleek te wijten aan zink, het materiaal waarvan de ring is gemaakt. Dat stoorde met het signaal dat de wearable naar slimme apparaten toestuurt. Die konden het dus negen van de tien keer niet oppikken. Oeps.

Ring Hub

Bussiness Week meldt dat de nieuwe ring in ieder geval kleiner en goedkoper is. Wanneer Ring in maart opnieuw uitkomt, kost deze naar verwachting 130 dollar.

Er komt ook een accessoire voor uit die je domotica laat bedienen via wifi, de Ring Hub. De Ring zelf werkt alleen via Bluetooth. De Ring Hub kost wel 70 dollar extra.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten