‘Jeugd twittert nauwelijks en verkiest boek boven videogame’ 2013-12-12T16:05:53

#Zwartepiet, #storm en #fyra veelbesproken op Twitter in 2013

Smartphone populairder dan pc in Nederland

‘Jeugd twittert nauwelijks en verkiest boek boven videogame’

‘Jeugd twittert nauwelijks en verkiest boek boven videogame’

De vooroordelen over ‘de jeugd van tegenwoordig’, de groep millennials die niks anders doet dan Whatsappen, of Faceboeken en de hele dag doelloos filmpjes kijkt op YouTube, blijken van geen kant te kloppen. Tenminste, dat suggereert The Millenial Index, die het gedrag van Amerikaanse en Britse jongeren heeft gepeild.

Wat blijkt: het internetgebruik van de jeugd van nu blijkt niks te verschillen met dat van ouderen. Jongeren werken op ouderwetse pc’s, verkiezen nieuwssites boven social media en lezen liever een boek dan dat ze een videogame spelen. Dit blijkt uit de Millennial Index, een jaarlijks gepubliceerde lijst over het (online) gedrag van jongeren. 

The Millennial Index van 2013 lijkt dus haaks te staan op de vooroordelen die velen hebben over jongeren van nu. Uit onderzoek onder jongeren in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk blijkt dat boeken populairder zijn dan games, dat slechts een minderheid van de jongeren meer dan drie uur per week gebruik maakt van Facebook en maar 15 procent meer dan drie uur per week twittert. Zie de resultaten hieronder en klik hier voor alle resultaten:


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord