Jimmy Kimmel 'meest gevaarlijke celebrity om te Googlen'

De Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel is in 2014 de meest gevaarlijke celebrity om op te zoeken op Google. In 19 procent van de gevallen kom je terecht op websites die spyware, virussen of malware bevatten, zo meldt antivirusfirma McAfee.

Naast Jimmy Kimmel moet je ook oppassen met onze eigen Armin van Buuren en zangeres Ciara, die respectievelijk als tweede en derde eindigden in de jaarlijks terugkerende ranglijst. Bruce Springsteen, Christina Aguilera, Britney Spears en Jon Bon Jovi staan ook in de top tien.

Vorig jaar werd de lijst nog aangevoerd door actrice en dochter van Phil Collins, Lilly Collins, met Avril Lavigne en Sandra Bullock in haar kielzog. Alle drie de beroemdheden maken dit jaar geen deel meer uit van de ranglijst. 

Voorzichtig

McAfee raadt internetgebruikers aan voorzichtig te zijn met de links die Google ze biedt. Wil je bijvoorbeeld de nieuwste aflevering zien van Jimmy Kimmel Live, doe dat dan via de officiële aanbieder ervan. In dit geval ABC.com, aldus de veiiligheidsexpert. Vertrouw daarbij ook geen sites die je aanbieden de video te downloaden, want dit hoeft in de meeste gevallen helemaal niet om ze te bekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten