JOBS-film vandaag in première: Win kaarten!

© CIDimport

JOBS-film vandaag in première: Win kaarten!

Geplaatst: 5 september 2013 - 09:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:20

Redactie ID.nl

Vandaag gaat de film JOBS in premiere in Nederland. In Amerika is de film al een tijdje uit en heeft het al veel media-aandacht gekregen. Wil jij de film ook graag zien? Doe dan mee met onze prijsvraag en win twee toegangskaartjes.

JOBS-film vandaag in première: Win kaarten!-15983323

© CIDimport

De film over het leven van Steve Jobs, gespeeld door Aston Kutcher, heeft heel wat media-aandacht gekregen. Iedereen wil weten of de film een goed beeld schept van de gebeurtenissen uit die tijd. Computer Idee was naar een persvoorstelling en heeft zich prima vermaakt maar wij waren natuurlijk niet bij de historische gebeurtenissen zoals die in de film zijn nagespeeld. Wie daar wel over mee kan praten, is mede Apple-oprichter Steve Wozniak. Hij liet via de media weten dat hij het acteerwerk goed vond maar dat de film niet waarheidsgetrouw is zoals hij ook in in onderstaande video laat weten.

Aston Kutcher, de acteur die de rol van Steve Jobs speelt in de film zet echter op zijn beurt weer een kanttekening bij de kritiek van Wozniak. Sony werkt momenteel aan een andere film over Steve Jobs en Wozniak heeft daarbij een adviserende rol waardoor.

Hoe dan ook, wie de film niet als een waarheidsgetrouwe documentaire bekijkt maar als een film geïnspireerd op een waargebeurd verhaal zal zich vast wel vermaken. Na het zien van de film krijg je in grote lijnen in ieder geval mee hoe Apple tot stand is gekomen.

Doe mee en win 2 vrijkaartjes voor de film JOBS! (5x kans)

Wil je de film met eigen ogen bekijken dan kan dat door meet te doen met onze prijsvraag. Beantwoord onderstaande vragen en maak kans op twee vrijkaartjes voor de film JOBS. Insturen kan tot maandagmorgen 9:00 want dan trekken we de 5 prijswinnaars (je ontvangt bericht als je gewonnen hebt). Succes!

1. 

      Jobs werd op zijn 23-ste vader maar ontkende twee jaar lang de vader te zijn.  Wat is de voornaam van de eerste dochter van Steve Jobs?  Hint: De naam heeft ook op een andere manier nog een connectie met Apple.

2

.       Welke studie heeft Steve Jobs  gevolgd die later van pas kwam bij het ontwikkelen van een tekstverwerker?

3. 

      Wat voor werk doet de biologische vader van Steve Jobs?

4. 

      Hoe heet het luxe jacht van  Steve Jobs dat hij zelf ontwierp met Philippe Starck?

5. 

      Steve Jobs is de man die Pixar heeft gered en daardoor uiteindelijk de grootste aandeelhouder van  Disney werd. Nadat Steve Jobs grootaandeelhouder werd, kwam er een streep door de verlenging van het contract tussen Disney en McDonalds om Pixar-films te promoten via Happy Meals. Welke Steve Jobs-gerelateerde reden zou volgens de geruchten daaraan ten grondslag hebben gelegen?

6. 

      Hoe heet het Atari-spel waar Steve Jobs de hulp van zijn vriend Steve Wozniak voor inhuurde en waarbij jobs geld achterhield?

7.

       Hoe heet de beroemde Apple-designer die verantwoordelijk is voor producten als de iMac, iPod en iPhone?

8.

       Noem de naam van de favoriete zanger van Steve Jobs.

9. 

      Hoe hoog was het salaris van Jobs dat sinds 1997 op hetzelfde peil bleef?

10

.   Wat was de naam van het bedrijf dat Steve Jobs startte toen hij in 1985 Apple verliet?

Stuur de antwoorden op naar  webmaster@id.nl o.v.v. JOBS

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten