Jongeren kiezen voor Instagram en Snapchat 2016-11-07T14:09:43

'Honderden webhop-apps voor iPhone zijn nep'

Verzonden mail ongedaan maken in Gmail voor iOS

Jongeren kiezen voor Instagram en Snapchat

Jongeren kiezen voor Instagram en Snapchat

Onder Nederlandse jongeren worden Instagram en Snapchat telkens populairder. Twitter wordt door die doelgroep juist telkens minder gebruikt, blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

78 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 19 jaar heeft Instagram op zijn smartphone staan, 8 procent meer dan vorig jaar. Snapchat is op 75 procent van de telefoons terug te vinden, een groei van 7 procent.

Twitter

Vergeleken met Twitter zijn dat forse aantallen. Nog maar 20 procent van de jonge doelgroep heeft Twitter op zijn mobiel, waar dat vorig jaar nog 35 procent was. Onder volwassenen is Twitter ook minder populair, maar dat verschil is minder groot.

De cijfers komen overeen met een internationale trend. Twitter heeft al tijdenlang moeite om zijn gebruikers vast te houden en nieuwe leden aan te trekken. Daardoor zijn er onlangs ook veel banen verloren gegaan bij het bedrijf.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord