Jongeren kiezen vooral Blackberry en Samsung

© CIDimport

Jongeren kiezen vooral Blackberry en Samsung

Geplaatst: 21 december 2010 - 07:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:17

Redactie ID.nl

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat jongeren vooral kiezen voor telefoontoestellen van Blackberry en Samsung.

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat jongeren vooral kiezen voor telefoontoestellen van Blackberry en Samsung. Motorola en Nokia trekken vooral oudere gebruikers aan.

Het rapport van Telecompaper geeft een profiel van de telefoongebruiker op basis van het Telecompaper consumentenpanel (14.000 consumenten tussen en april en september). Zo bekeken ze onder andere het gebruikte sales kanaal, de gebruikte diensten en het uitgavenpatroon.

Zestig procent van de Nokia en Motorola gebruikers is ouder dan 40 jaar. Nokia is het populairste merk voor gebruikers met een leeftijd tussen de 30 en 64 jaar. Samsung is het populairste merk voor gebruikers met een leeftijd tussen de 15 en 18 jaar.

Apple en HTC gebruikers blijken gemiddeld meer uit te geven dan de gebruikers van merken. Ook de profielen zijn heel anders. Smartphonegebruikers zijn gemiddeld hoger opgeleid en hebben bijna allemaal een abonnement. Verder wordt dat abonnement veel vaker door hun baas betaald. 36% sluit zijn abonnement online af. De toestellen die los verkocht worden, worden evenveel online als in de winkel gerkocht. Uitzondering hierop is Blackberry, die vaker in vaker in een winkel wordt gekocht.

Blackberrygebruikers versturen de meeste sms'jes, gevolgd door Apple en LG.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten