Jongeren trekken massaal weg van Facebook

© CIDimport

Jongeren trekken massaal weg van Facebook

Geplaatst: 9 oktober 2014 - 05:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:29

Redactie ID.nl

Tieners zitten veel minder op Facebook dan vroeger. Een Amerikaans onderzoek laat zien dat slechts de helft van de jongeren nog wel eens op het sociale netwerk zit. Daarmee lijkt de populariteit van Facebook te kelderen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de bank Piper Jaffray onder 7,200 Amerikaanse jongeren tussen de 13 en de 17 jaar. Daarvan zei slechts 45% dat ze Facebook nog gebruikten. Het onderzoek werd een half jaar geleden ook uitgevoerd; toen zei nog 72% op het sociale netwerk te zitten.

Ontbrekende netwerken

De ondervraagden gaven aan liever Instagram en Twitter te gebruiken. In het onderzoek werden echter veel andere netwerken, zoals Snapchat, niet meegenomen. Ook werd er niet gekeken naar chat-apps zoals WhatsApp.

Krimpende cijfers

Facebook kampt al jaren met krimpende bezoekcijfers, al is het sociale netwerk met meer dan een miljard accounts nog steeds veruit het grootste ter wereld. Bezoekers blijven echter minder lang op de site en gemiddeld worden de gebruikers ook ouder. Jongeren stappen veelal over naar nieuwe sociale netwerken zoals Instagram.

Apple

Het onderzoek keek onder andere ook naar de populairste tech-merken onder jongeren: dat was bij ruim 73% van de ondervraagden Apple. Zij gaven in ieder geval aan als volgende telefoon een iPhone te willen kopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten