Jongeren trekken massaal weg van Facebook 2014-10-09T14:13:57

Smartphone 221 keer per dag gecheckt

Snapchat gaat advertenties tonen

Jongeren trekken massaal weg van Facebook

Minder dan de helft van tieners actief op sociaal netwerk

Jongeren trekken massaal weg van Facebook

Tieners zitten veel minder op Facebook dan vroeger. Een Amerikaans onderzoek laat zien dat slechts de helft van de jongeren nog wel eens op het sociale netwerk zit. Daarmee lijkt de populariteit van Facebook te kelderen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de bank Piper Jaffray onder 7,200 Amerikaanse jongeren tussen de 13 en de 17 jaar. Daarvan zei slechts 45% dat ze Facebook nog gebruikten. Het onderzoek werd een half jaar geleden ook uitgevoerd; toen zei nog 72% op het sociale netwerk te zitten.

Ontbrekende netwerken

De ondervraagden gaven aan liever Instagram en Twitter te gebruiken. In het onderzoek werden echter veel andere netwerken, zoals Snapchat, niet meegenomen. Ook werd er niet gekeken naar chat-apps zoals WhatsApp.

Krimpende cijfers

Facebook kampt al jaren met krimpende bezoekcijfers, al is het sociale netwerk met meer dan een miljard accounts nog steeds veruit het grootste ter wereld. Bezoekers blijven echter minder lang op de site en gemiddeld worden de gebruikers ook ouder. Jongeren stappen veelal over naar nieuwe sociale netwerken zoals Instagram.

Apple

Het onderzoek keek onder andere ook naar de populairste tech-merken onder jongeren: dat was bij ruim 73% van de ondervraagden Apple. Zij gaven in ieder geval aan als volgende telefoon een iPhone te willen kopen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord