Kaspersky komt met gratis antivirus-software

© CIDimport

Kaspersky komt met gratis antivirus-software

Geplaatst: 26 juli 2017 - 09:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:09

Redactie ID.nl

Kaspersky is al jaren een gevestigde naam op antivirusgebied, maar tot op heden kon je er nooit gratis gebruik van maken - in tegenstelling tot veel andere software. Daar komt nu verandering in met Kaspersky Free.

Kaspersky lanceert namelijk een antiviruspakket met daarin alleen de basisfuncties, waar je niets voor hoeft te betalen. Dit om de 20e verjaardag van de firma te vieren. Amerikanen kunnen er gelijk al mee aan de slag, in Europa komt het programma in oktober pas uit.

Verschil

Met Kaspersky Free worden malafide scripts online geblokkeerd, daarnaast worden bestanden op de computer gescand als ook binnenkomende e-mails. Hetzelfde geldt voor usb-sticks die ingeplugd worden. Besmette bestanden worden in quarantaine geplaatst en eventueel verwijderd.

Zaken als een VPN, firewall, ouderlijk toezicht en extra bescherming bij online betalingen  vallen nog steeds onder het Total Security-pakket, dat circa 50 euro per jaar kost per pc.

Beste antivirus

Onze collega's van PCM hebben de afgelopen tijd maar liefst 14 verschillende antivirus-pakketten getest. Lees in dit artikel wat zij de beste antivirus-software vonden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten