Kaspersky maakt veilige QR-code-scanner

© CIDimport

Kaspersky maakt veilige QR-code-scanner

Geplaatst: 2 februari 2015 - 12:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:27

Redactie ID.nl

Antivirusbedrijf Kaspersky heeft een eigen QR-code-scanner uitgebracht die de codes automatisch scant op malware. Als er ooit iemand een QR-code gaat scannen, dan weet je zeker dat dat in ieder geval veilig is.

Het security-bedrijf heeft de app onder de naam 'Kaspersky QR Scanner' in de Play Store en de App Store geplaatst tussen alle andere duizenden QR-code-apps.
 

'Meer en meer'

Volgens Kaspersky "worden QR-codes steeds meer en meer gebruikt", en moeten we daarom extra op onze hoede zijn. Omdat de codes zo makkelijk te maken zijn, is het ook simpel om op die manier malware te verspreiden onder smartphone-gebruikers. Ook is het makkelijk om phishing-aanvallen uit te voeren op smartphones. De Kaspersky-app moet dat tegengaan.
 

Simpel

De Kaspersky-app doet weinig wat alle andere QR-codes niet al doen: je opent de app, houdt je camera over een QR-code heen, en je wordt naar de website of de app gebracht waarnaar gelinkt wordt. De enige opties in de app zijn dat je de vibratie en het geluid van de app uit kunt zetten op het moment dat die iets scant.
 

Antivirus

De app is echter vooral interessant achter de schermen, want alle informatie wordt eerst gescand door de anti-virus-software van Kaspersky, dat als beveiligingsbedrijf toch een goede staat van dienst heeft.

Als je de app wilt hebben, kun je die downloaden in de Play Store en de App Store. Je kunt natuurlijk ook deze QR-codes scannen. Maar je weet natuurlijk nooit wat wij daarachter verstopt hebben...

 

Klik hier voor AndroidKlik hier voor iOS

Kaspersky maakt veilige QR-code-scanner-15820790

© CIDimport

Kaspersky maakt veilige QR-code-scanner-15820791

© CIDimport

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten