Kaspersky, McAfee, Nod 32 en Norton beste anti-virus

© CIDimport

Kaspersky, McAfee, Nod 32 en Norton beste anti-virus

Geplaatst: 23 maart 2009 - 10:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 16:10

Redactie ID.nl

Met de regelmaat van de klok test het Duitse AV-Comparatives.org virusscanners. Dit weekend presenteerden de analisten hun rapport over de maand februari. Vier van de zeventien geteste producten haalden de hoogste score: Kaspersky AV, McAfee VirusScan+, NOD 32 Antivirus en Norton Anti-Virus. De score werd berekend aan de hand van een aantal uitkomsten.

Met de regelmaat van de klok test het Duitse AV-Comparatives.org virusscanners. Dit weekend presenteerden de analisten hun rapport over de maand februari. Vier van de zeventien geteste producten haalden de hoogste score: Kaspersky AV, McAfee VirusScan+, NOD 32 Antivirus en Norton Anti-Virus.

De score werd berekend aan de hand van een aantal uitkomsten. Zo werd ondermeer gekeken naar de hoeveelheid recente malware die door de scanners werd herkend en naar het aantal false positives – waarbij een regulier, niet-schadelijk bestand wordt aangezien voor malware. Dat kan desastreuze gevolgen hebben. Denk maar aan november, toen een false positive in AVG ontelbare Windows-pc's helemaal lamlegde.

De pakketten die de meeste malware herkenden waren G DATA (99,8%), Avira (99,7%), McAfee (99,1%), Symantec (98,7%) en Avast (98,2%), terwijl de drie slechtste achtereenvolgens Norman (87,8% herkend), Microsoft (87,1%) en nieuwkomer Kingsoft (dat slechts 84,9% herkend) waren.

Hoewel G DATA dus de meeste malware herkende, scoorde dit product slecht wat betreft de false positives: het scoorde er maar liefst 44. Daarmee waren alleen Authentium (55) en Kingsoft (66) slechter. Microsoft scoorde in deze categorie het best, met maar 2 missers.

Nadat uiteindelijk alle resultaten gekoppeld waren, kwamen Kaspersky AV, McAfee VirusScan+, NOD 32 Antivirus en Norton Anti-Virus dus als beste uit de bus. Authentium, Norman en Kingsoft eindigden als slechtste.

U kunt de complete test nalezen op de site van AV-Comparatives.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten