Kevin Mitnick: Windows veiliger dan Mac OSX

© CIDimport

Kevin Mitnick: Windows veiliger dan Mac OSX

Geplaatst: 19 september 2011 - 07:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:28

Redactie ID.nl

Meesterhacker Kevin Mitnick, jarenlang de meest gezochte hacker, gebruikt een Mac maar niet omdat het een veiliger systeem is dan Windows zou zijn. Hij stelt zelfs dat het onveiliger is dan Windows, maar dat het domweg minder wordt aangevallen door cybercriminelen.

Ondanks het eerdere bericht dat Google 31 lekken heeft gedicht in de Chrome-browser, is het Chrome-besturingssysteem het veiligst van alle besturingssytemen volgens de meesterhacker. De hacker die 5 jaar heeft vastgezeten om zijn hack-activiteiten, zegt elk besturingssysteem succesvol te hebben gehackt. ChromeOS is het veiligst vanwege de zeer beperkte aanvalsmogelijkheden. Naast OSX gebruikt de hacker ook Linux in de vorm van Ubuntu en Gentoo. Zijn favoriete besturingssysteem is echter het onbekendere VMS.

Mitnick is een grote naam in de it-wereld en ’s werelds beroemdste hacker. Hij schreef onlangs een boek getiteld Ghost in the Wires dat gaat over zijn inbraken in telefoon- en computersystemen en de FBI. Hoewel hij illegaal hackte, heeft hij nooit gehackt uit winstbejag. Velen vinden zijn straf ook te hoog en denken dat het vooral zo hoog is omdat hij de FBI en grote bedrijven zo in verlegenheid heeft gebracht. Kevin Mitnick hackt nu in zijn functie als beveiligingsexpert legaal.

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten