Kevin Mitnick: Windows veiliger dan Mac OSX 2013-11-04T16:24:58

Gamers mogen Sony niet aanklagen

Software herkent mensen aan loopje

Kevin Mitnick: Windows veiliger dan Mac OSX

Kevin Mitnick: Windows veiliger dan Mac OSX

Meesterhacker Kevin Mitnick, jarenlang de meest gezochte hacker, gebruikt een Mac maar niet omdat het een veiliger systeem is dan Windows zou zijn. Hij stelt zelfs dat het onveiliger is dan Windows, maar dat het domweg minder wordt aangevallen door cybercriminelen.

Ondanks het eerdere bericht dat Google 31 lekken heeft gedicht in de Chrome-browser, is het Chrome-besturingssysteem het veiligst van alle besturingssytemen volgens de meesterhacker. De hacker die 5 jaar heeft vastgezeten om zijn hack-activiteiten, zegt elk besturingssysteem succesvol te hebben gehackt. ChromeOS is het veiligst vanwege de zeer beperkte aanvalsmogelijkheden. Naast OSX gebruikt de hacker ook Linux in de vorm van Ubuntu en Gentoo. Zijn favoriete besturingssysteem is echter het onbekendere VMS.

Mitnick is een grote naam in de it-wereld en ’s werelds beroemdste hacker. Hij schreef onlangs een boek getiteld Ghost in the Wires dat gaat over zijn inbraken in telefoon- en computersystemen en de FBI. Hoewel hij illegaal hackte, heeft hij nooit gehackt uit winstbejag. Velen vinden zijn straf ook te hoog en denken dat het vooral zo hoog is omdat hij de FBI en grote bedrijven zo in verlegenheid heeft gebracht. Kevin Mitnick hackt nu in zijn functie als beveiligingsexpert legaal.

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord