Kickass Torrents is weer online

© CIDimport

Kickass Torrents is weer online

Geplaatst: 16 december 2016 - 11:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:31

Redactie ID.nl

Kickass Torrents leeft weer. De originele site bestaat niet meer, maar de beheerders erachter hebben een nieuwe torrentsite opgezet die er hetzelfde uitziet en op dezelfde manier werkt.

Kickass Torrents werd eerder dit jaar offline gehaald, nadat de oprichter van de site was opgespoord en aangehouden. Verscheidene beheerders die achter de schermen ook actief waren bij Kickass Torrents, kwamen vervolgens samen om een doorstart te plannen. Het forum werd als eerste opnieuw opgezet, nu is ook de voorpagina met torrents terug van weggeweest.

Nog weinig torrents

Het vernieuwde Kickass Torrents begint leeg, omdat de originele database in handen is van de autoriteiten. Dat betekent dat er op het moment van schrijven nog maar enkele tientallen torrents te vinden zijn - in tegenstelling tot de duizenden die de originele site ooit aanbood. Maar omdat veel van de uploaders hun weg naar de nieuwe site alweer hebben gevonden, groeit dit aantal vast snel.

Lees ook: de beste alternatieven voor Kickass Torrents

Wederopstanding

Auteursrechthebbenden zijn vermoedelijk niet blij met de wederopstanding. Hoewel de initiatiefnemers terecht zeggen dat torrents an sich niet illegaal zijn, is nu al te zien dat Kickass Torrents alweer een verzamelplaats is voor films en games waar eigenlijk voor betaald moet worden. De beheerders werken wel mee met dergelijke partijen, wanneer die eisen dat torrent-links verwijderd worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten