KickassTorrents krijgt .im-domeinnaam

© CIDimport

KickassTorrents krijgt .im-domeinnaam

Geplaatst: 24 april 2015 - 04:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:42

Redactie ID.nl

KickassTorrents heeft een nieuwe domeinnaam genomen. De populaire torrentsite is voortaan te bereiken via een .im-domein, de extensie van het Isle of Man in Engeland. De website blijft verder wel normaal werken.

Dat meldt TorrentFreak. KickassTorrents heeft zelf geen reden gegeven voor de domeinwijziging, maar hoogstwaarschijnlijk is dat gedaan om de website uit handen van de politie te houden.

Domeinverandering

KickassTorrents, of KAT, verandert volgens de eigenaren elke 6 maanden van domein. Zo voorkomt de site dat het telkens offline wordt gehaald, bijvoorbeeld door de politie of door auteursrechtenorganisaties.

Somalië

De website is nu te bezoeken op KickassTorrents.im. De site was tot voor kort te vinden onder een Somalisch .so-domein, maar werd daar weggejaagd na een onderzoek van auteursrechtenorganisaties.

Groot, maar niet berucht

KickassTorrents is de grootste torrentsite op internet. Hoewel de site in aantal bezoekers en aantal torrents groter is dan The Pirate Bay, is KickassTorrents lang niet zo notoir. De site wordt amper lastiggevallen door auteursrechtenorganisaties, maar dat komt wel omdat KAT regelmatig zijn domeinnaam verandert. Zo valt het domein elk jaar onder een andere jurisdictie, waardoor het moeilijker is om de site legaal aan te pakken.

Google

Het nieuwe domein betekent dat torrents van Kickass makkelijker vindbaar zijn op Google. Dat verwijdert dagelijks honderden links naar KickassTorrents uit de zoekresultaten, maar die zijn nu weer te vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten