Kieskeurig.nl bekendste vergelijksite van Nederland

© CIDimport

Kieskeurig.nl bekendste vergelijksite van Nederland

Geplaatst: 29 maart 2006 - 15:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:14

Redactie ID.nl

Uit recent onderzoek van Millward Brown / Centrum blijkt dat Kieskeurig.nl het hoogst scoort als mensen wordt gevraagd spontaan een product- en prijsvergelijksite te noemen.Maar liefst 29 procent van de respondenten van het onderzoek kende Kieskeurig.nl als internetsite waar producten en diensten van verschillende aanbieders met elkaar vergeleken kunnen worden.

Kieskeurig.nl bekendste vergelijksite van Nederland

Uit recent onderzoek van Millward Brown / Centrum blijkt dat Kieskeurig.nl het hoogst scoort als mensen wordt gevraagd spontaan een product- en prijsvergelijksite te noemen.

Maar liefst 29 procent van de respondenten van het onderzoek kende Kieskeurig.nl als internetsite waar producten en diensten van verschillende aanbieders met elkaar vergeleken kunnen worden. Vergelijk.nl volgt met negentien procent, Kelkoo met zestien procent en op de vierde plaats staat de site van de Consumentenbond (negen procent). De onafhankelijke vergelijksite van financiële producten Independer.nl, volgt op de voet met acht procent.

De Consumentenbond scoort bij geholpen naamsbekendheid het hoogst met 76 procent. Daarna volgen Kieskeurig met 62 procent en de sites van de televisieprogramma’s Kassa (59%) en Tros Radar (58%).


Uit het onderzoek blijkt verder dat de meeste respondenten vergelijksites bezoeken om consumentenelektronica, computerhardware en huishoudelijke producten te vergelijken. Daarna volgen financiële producten en vakanties en reizen. De meeste consumenten blijken vergelijkingssites te bezoeken om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarna volgt 'producten vergelijken' maar ook 'meer achtergrondinformatie over een product vinden', is een belangrijke reden om een vergelijkingssite te bezoeken. Ook blijkt dat hoewel de meeste respondenten zich via internet oriënteren, de meerderheid het product naar keuze uiteindelijk in een fysieke winkel aanschaft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten