Kind koopt voor €1000 virtuele donuts

© CIDimport

Kind koopt voor €1000 virtuele donuts

Geplaatst: 14 maart 2013 - 09:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:22

Redactie ID.nl

Kinderen op de iPad van de ouders met de gekoppelde creditcard van de ouders: Een gevaarlijke combinatie. Zo bleek ook weer eens in de Britse plaats Bristol waar een 8-jarige jongen voor €1130 donuts kocht in het Simpsons iPad spel.

Hoewel het spel The Simpsons: Tapped Out zelf gratis is, zijn de microtransacties die gemaakt kunnen worden in het spel dat niet. Daarvoor wordt de creditcard belast. In dit geval dus de creditcard van de ouders die hun zoon Theo Rowland-Fry het spel op de familie iPad lieten spelen. Het spel is een van de populairste spellen in de App Store van Apple en Google’s Play Store en ook Theo was er aan verslingerd en speelde het regelmatig. Aan het begin van de maand zagen de ouders dat er een bedrag van 980 Britse pond van hun rekening was afgeschreven (zo’n 1130 euro). Al snel werd duidelijk waar het bedrag vandaan kwam. Er waren zo’n 100 aankopen gedaan van 1,50 tot 75 Britse pond via iTunes. De familie had daar wel een waarschuwingsmail over verwacht.

Apple toont clementie

Apple sympathiseert met de ouders en heeft het volledige bedrag teruggestort ook al biedt het bedrijf ouderlijk toezicht op de iPad en is het uiteraard de verantwoordelijkheid van de ouders wat hun kind doet. Apple bekijkt per geval naar de situatie en bepaalt dan tot een eventuele terugstorting van het bedrag.

[Via: Neowin]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten