KITT uit Knight Rider stapje dichterbij

© CIDimport

KITT uit Knight Rider stapje dichterbij

Geplaatst: 16 juli 2012 - 10:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:20

Redactie ID.nl

 IT-ingenieurs aan de MIT universiteit hebben een systeem ontwikkeld dat als mede autobestuurder dienst doet en bij gevaar de controle over kan nemen. Een auto als Herbie of KITT uit Knight Rider komt daarmee een klein stapje dichterbij.

Het systeem is uitgerust met een camera en detecteert gevaren op de weg met behulp van lasers. Zodoende kan hij veilige zones herkennen en objecten ontwijken. De bestuurder blijft in controle totdat het systeem detecteert dat het voertuig de veilige zone verlaat. Het systeem zorgt er dus 'enkel' voor dat je niet ergens tegenaan botst. Het systeem is al 1200 keer in de praktijk getest en de resultaten zijn volgens de ontwikkelaars veelbelovend. In slechts een aantal gevallen wist het systeem een botsing niet te vermijden. Dit kwam vaak doordat de camera een object niet wist te herkennen.

KITT uit Knight Rider stapje dichterbij-15766415

© CIDimport


KITT op je mobiel?

KITT uit Knight Rider stapje dichterbij-15766420

© CIDimport

De ontwikkelaars noemen nog wel een nadeel. Het kan zijn dat de bestuurder ten onrechte gaat denken dat hij een goede bestuurder is terwijl het systeem er ‘achter de schermen’ zijn fouten corrigeert. De volgende stap die de ingenieurs willen zetten, is om het systeem te laten werken via de mobiele telefoon die dan op het dashboard kan worden gezet en de bestuurder feedback kan geven. Hopelijk kiezen ze als stem dan voor William Daniels die de teksten van KITT insprak voor de Knight Rider serie.

Geen overbodige luxe

Misschien handig voor de Japanse ‘coureur’ die met zijn Lamborghini door een tunnel scheurde waarover we vandaag al eerder schreven. Ook voor de mensen uit onderstaande video’s zou het systeem uitkomst bieden:

Het systeem zal ongetwijfeld rustiger zijn dan de vader van Jozef

[Via: TGDaily]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten