Klanten met oud Vodafone-abonnement mogen overstappen naar nieuw

© CIDimport

Klanten met oud Vodafone-abonnement mogen overstappen naar nieuw

Geplaatst: 16 september 2014 - 09:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:40

Redactie ID.nl

Klanten van Vodafone met een oud abonnement mogen hun dit omzetten naar een nieuw abonnement waarbij de internetsnelheid na het bereiken van de datalimiet wordt verlaagd. Dat doet de provider na klachten van abonnees in het consumentenprogramma Radar.

In het programma kwamen klanten aan het woord die steen en been klaagden over plotselinge torenhoge rekeningen, terwijl zij geen idee hadden waar dat door kwam. Vodafone rekent nadat de datalimiet is bereikt het aantal verbruikte MB's gewoon door, waardoor klanten het zonder het te weten ineens veel meer MB's moesten betalen.

Snelheid verlagen

Bij nieuwe abonnementen wordt de internetsnelheid automatisch verlaagd bij het bereiken van de limiet, of zij kunnen kiezen voor een extra bundel met de normale snelheid voor een vast bedrag.

Storing

Klanten met een oud abonnement hadden die keus echter niet. Bovendien kregen zij door een storing bij de provider geen waarschuwings-sms dat zij door hun bundel heen waren, en klopte de informatie in de MyVodafone-app niet.

Overstappen

Radar kreeg ruim 2,000 klachten binnen over te hoge rekeningen. Daarom gaat Vodafone het nu mogelijk maken om kosteloos over te stappen naar een nieuw abonnement.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten