Klantgegevens gestolen bij hack op De Persgroep

© CIDimport

Klantgegevens gestolen bij hack op De Persgroep

Geplaatst: 4 juli 2018 - 11:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:38

Redactie ID.nl

Bij een hack op verschillende websites van De Persgroep zijn honderdduizenden klantgegevens gestolen. Waaronder e-mailadressen, telefoonnummers en deels ook bankrekeningnummers.

Dat meldt RTL Nieuws. 300.000 gedupeerde klanten krijgen vandaag een e-mail, waarin zij van het voorval op de hoogte worden gebracht. Afgelopen vrijdag werd het lek al naar buiten gebracht, maar toen zouden er alleen e-mailadressen gestolen zijn. Vandaag blijkt dat het om veel meer gevoelige gegevens gaat.

De Persgroep is uitgever van grote landelijke kranten als de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, Trouw en Parool, als ook regionale kranten als De Stentor en De Gelderlander. Wie bij de de sites van deze kranten wel eens een reactie heeft geplaatst of een wedstrijd-formulier heeft ingevuld, loopt nu risico. 

Briefpost

Daarnaast zijn er nog 50.000 klanten gedupeerd waarvan een e-mailadres niet bekend is. Zij krijgen binnenkort de informatie via briefpost. Volgens de Persgroep is in slechts 1 procent van de gevallen sprake van een buitgemaakt bankrekeningnummer - het betreft dan alsnog zo'n 3500 klanten. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten