Klantgegevens gestolen bij hack op De Persgroep 2018-07-04T15:44:44

Auto-paraplu laadt tevens smartphone op

MusicBee

Klantgegevens gestolen bij hack op De Persgroep

Klantgegevens gestolen bij hack op De Persgroep Bron: De Persgroep

Bij een hack op verschillende websites van De Persgroep zijn honderdduizenden klantgegevens gestolen. Waaronder e-mailadressen, telefoonnummers en deels ook bankrekeningnummers.

Dat meldt RTL Nieuws. 300.000 gedupeerde klanten krijgen vandaag een e-mail, waarin zij van het voorval op de hoogte worden gebracht. Afgelopen vrijdag werd het lek al naar buiten gebracht, maar toen zouden er alleen e-mailadressen gestolen zijn. Vandaag blijkt dat het om veel meer gevoelige gegevens gaat.

De Persgroep is uitgever van grote landelijke kranten als de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, Trouw en Parool, als ook regionale kranten als De Stentor en De Gelderlander. Wie bij de de sites van deze kranten wel eens een reactie heeft geplaatst of een wedstrijd-formulier heeft ingevuld, loopt nu risico. 

Briefpost

Daarnaast zijn er nog 50.000 klanten gedupeerd waarvan een e-mailadres niet bekend is. Zij krijgen binnenkort de informatie via briefpost. Volgens de Persgroep is in slechts 1 procent van de gevallen sprake van een buitgemaakt bankrekeningnummer - het betreft dan alsnog zo'n 3500 klanten. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord