Kleine tablets populair in 2013

© CIDimport

Kleine tablets populair in 2013

Geplaatst: 4 december 2013 - 12:18

Aangepast: 17 november 2022 - 08:51

Redactie ID.nl

Tablets met een geringe schermgrootte van acht inch of minder zijn dit jaar wereldwijd meer verkocht dan grotere tablets. Dit blijkt uit een marktonderzoek van IDC. Onderzoekers verwachten dat er in heel 2013 bijna 125 miljoen kleine tablets verkocht gaan worden.

Tabletmodellen tussen de acht en 10,9 inch zouden in 2013 94 miljoen keer over de toonbank gaan, terwijl apparaten vanaf 11 inch slechts 2,9 miljoen keer verkocht gaan worden, meldt IDC. Vorig jaar was dit wel anders: toen waren tablets van acht inch en groter nog goed voor ongeveer 65 procent van de totale tabletmarkt met 90 miljoen verkochte exemplaren.

Opkomst van de ‘phablet’

IDC waarschuwt dat deze trend net zo goed weer kan omdraaien, door de opkomst van de phablet. Dit zijn smartphones met het formaat van een kleine tablet. “De opkomst van dit soort grote telefoons kan consumenten richting de grotere tablets duwen, omdat het verschil tussen een 6-inch smartphone en een 7-inch tablet niet groot genoeg is om beide aan te schaffen”, aldus de onderzoekers van IDC.

In 2013 verwerven Android-tablets een marktaandeel van ruim zestig procent, verwacht IDC. iPads zullen dit jaar goed zijn voor 35 procent van alle tabletverkopen en Windows volgt als derde met 3,4 procent. Vorig jaar ging de strijd tussen Android en iOS nog gelijker op: toen had Android ruim de helft van de tabletmarkt in handen en iOS 45,6 procent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten