Klokkenluider Edward Snowden nu ook op Twitter

© CIDimport

Klokkenluider Edward Snowden nu ook op Twitter

Geplaatst: 30 september 2015 - 10:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:40

Redactie ID.nl

De bekende klokkenluider Edward Snowden heeft een eigen Twitter-account geopend. Ondanks zijn penibele situatie blijkt hij daar nog best een gevoel voor humor te hebben.

Snowden bracht onder meer de massale afluisterpraktijken van de Amerikaanse geheime dienst onder de aandacht. Dat kon hij doen doordat hij eerder voor de CIA werkte en zo vertrouwelijke informatie kon lekken. Momenteel verblijft hij in Rusland. Hoewel hij in theorie de grens mag oversteken, mag hij niet langer dan drie maanden het land verlaten. De NSA zit hem op de hielen.

"Bedankt voor het welkom!" zegt Snowden op Twitter. "Ik hoor dat er inmiddels water op Mars is gevonden. Zouden ze daar paspoorten checken? Ik vraag het voor een vriend," leest een tweet die al meer dan 20.000 keer is geretweet. Hoewel hij rap onderweg is naar de miljoen volgers, volgt hij zelf slechts één andere account: die van de NSA, zijn voormalige werkgever. 

Documentaire

Hoe Snowden de wereld op zijn kop zette is te zien in de documentaire Citizenfour, die onlangs een Oscar won. Daarnaast is Snowden nog lang niet klaar met het delen van gevoelige informatie. Vorige week nog kwam aan het licht dat de Britse geheime dienst GCHQ massaal gegevens van zijn inwoners afluisterde via internet, info die tevens via Snowden zijn weg naar buiten vond.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten