Knab-bank laat klanten geld overmaken naar Facebook-account

© CIDimport

Knab-bank laat klanten geld overmaken naar Facebook-account

Geplaatst: 27 augustus 2014 - 06:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:51

Redactie ID.nl

Nu iedereen verplicht over is op IBAN is het een stuk lastiger om rekeningnummers te moeten onthouden. Dat vond de Nederlandse bank Knab ook. Ze maken het mogelijk om binnenkort geld over te maken naar iemand door alleen zijn Facebook-account of mobiele nummer in te voeren.

Op die manier, legt de bank uit, krijgt de ontvanger van het geld een bericht via zijn Facebook-account of zijn telefoon dat er geld voor hem klaar staat. De ontvanger kan dan zelf een rekeningnummer invoeren, waardoor hij het geld kan ontvangen.

Connected

Knab zegt zelf internetbankieren makkelijker te willen maken met de service, die Knab Social gaat heten. Volgens de oprichter van Knab, René Frijters, staan gebruikers toch al altijd op Facebook en via hun telefoon in contact met hun vrienden. "Met Knab Social gebruik je deze gegevens nu ook om geld over te boeken."

Veiligheid

Over de veiligheid van de betalingen wil Knab niet veel uitspraken doen, maar de bank zegt wel dat 'veiligheid en privacy streng gewaarborgd worden'. Bovendien zijn zowel de telefoonnummers als Facebook-accounts van gebruikers niet door de bank in te zien.

De dienst wordt eind september beschikbaar gesteld voor klanten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten