Kolibree bluetooth-tandenborstel is slimmer dan je tandarts

© CIDimport

Kolibree bluetooth-tandenborstel is slimmer dan je tandarts

Geplaatst: 7 januari 2014 - 13:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:30

Redactie ID.nl

De slimme tandenborstel Kolibree belooft slimmer te zijn dan je eigen tandarts. De Franse start-up Kolibree presenteerde het gelijknamige product op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, dat communiceert met je smartphone door middel van bluetooth.

De Kolibree analyseert hoe lang je poetst en hoe vaak je dat doet. Ook kan de borstel zien welke tanden en kiezen tijdens het poetsen te weinig aandacht krijgen. De makers van de slimme tandenborstel benadrukken dat het apparaat geen wondermiddel is tegen gaatjes, maar zijn er wel van overtuigd dat de Kolibree ervoor zorgt dat gebruikers meer aandacht besteden aan hun gebit.

Wie de Kolibree-tandenborstel wil gebruiken, moet eerste een account aanmaken die vervolgens via Bluetooth synchroniseert met de bijbehorende applicatie. De app haalt de laatste poetsinformatie op, die met behulp van een sensor op de borstel wordt verzameld.

Poetsen nooit meer saai

Om het tandenpoetsen een stuk minder saai te maken, introduceert Kolibree een spelelement aan het poetsen. In de applicatie kunnen gebruikers doelen voor zichzelf stellen en speciale oorkondes ontvangen als ze deze doelen behalen. De applicatie herkent meerdere gebruikers en tandenborstels, wat het mogelijk maakt de app met het hele gezin te gebruiken. Hierdoor kan de Kolibree in theorie hét middel zijn om kinderen aan het poetsen te krijgen.

Kickstarter

De Kolibree is nog niet in de winkels te koop, want de Franse makers proberen eerst via een Kickstarter-campagne zoveel mogelijk geld op te halen. Wordt het doel behaald, dan verschijnt het apparaat in het derde kwartaal van 2014 op de markt. De Kolibree tandenborstel komt dan eind dit jaar in verschillende modellen uit, die variëren van 75 tot 150 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten