Kopstoot Zidane inspireert hackers

© CIDimport

Kopstoot Zidane inspireert hackers

Geplaatst: 17 juli 2006 - 16:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Je kon er natuurlijk donder op zeggen: hackers gebruiken de Kopstoot van Zidane inmiddels om een nare trojan te verspreiden.Dat zegt het bedrijf Websense, dat ook meteen wat meer vertellen kan. De malware zit verstopt in een site die eruitziet als een officiële WK 2006-site.

Kopstoot Zidane inspireert hackers

Je kon er natuurlijk donder op zeggen: hackers gebruiken de Kopstoot van Zidane inmiddels om een nare trojan te verspreiden.

Dat zegt het bedrijf Websense, dat ook meteen wat meer vertellen kan. De malware zit verstopt in een site die eruitziet als een officiële WK 2006-site. Wie op de site terecht komt en zijn computer niet goed beschermd heeft, wordt automatisch besmet met een trojan downloader. Daarvoor hoeft géén attachment of iets dergelijks geopend te worden - puur al op de website terechtkomen is genoeg. De site maakt gebruik van de zogenaamde Web Attacker-toolkit (zie ook

hier

). Aan die toolkit is makkelijk te komen; hij wordt verkocht op een Russische website en kost rond de 250 euro. De valse WK-site draait niet in Rusland, maar in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten