KPN laat Rabobank-gebruikers in winkels betalen met smartphone

© CIDimport

KPN laat Rabobank-gebruikers in winkels betalen met smartphone

Geplaatst: 20 januari 2016 - 11:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:48

Redactie ID.nl

KPN gaat klanten van de Rabobank een nieuwe sim-kaart sturen, waardoor die met hun mobiele telefoon kunnen betalen in winkels. De sim-kaarten maken gebruik van NFC, wat nu ook al in veel bankpassen zit.

Dat laten de provider en de bank vandaag weten. De NFC-simkaarten worden gratis naar klanten gestuurd.

Contactloos betalen

Met NFC in een simkaart wordt het mogelijk om te betalen met je telefoon, zodat je geen pinpas nodig hebt. Dat kan met een bedrag tot maximaal 25 euro. Dezelfde technologie zit nu ook al in veel moderne bankpassen, waarbij je kunt betalen zonder pincode door alleen je pas tegen een betaalautomaat te houden.

Voorwaarden

Er zitten wel een aantal voorwaarden aan het gebruik van de NFC-simkaarten. Zo moet je een telefoon hebben die minimaal op Android 4.4 draait, en die zelf al NFC heeft.

Het is niet mogelijk om de simkaarten met een iPhone te gebruiken, omdat de NFC daarin niet toegankelijk is voor ontwikkelaars.

App

Gebruikers moeten een app downloaden om de functie te activeren, maar in tegenstelling tot veel andere betaalmethoden hoeven zij de app niet te openen voor het betalen. Wel moet de telefoon ontgrendeld worden.

Andere banken

De Rabobank is niet de enige bank die interesse heeft in betalen met NFC. Onlangs bouwde ook al de ING een applicatie waarmee gebruikers draadloos konden betalen. Die werkte echter niet samen met een provider, maar alleen als losstaande app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten