KPN werkt aan eigen video-on-demand-dienst voor smartphones

© CIDimport

KPN werkt aan eigen video-on-demand-dienst voor smartphones

Geplaatst: 28 april 2015 - 05:34

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:40

Redactie ID.nl

KPN werkt aan een eigen video-on-demand-dienst. Daarmee kun je op je smartphone of tablet kijken naar tv, maar ook naar films en series. De dienst komt ook beschikbaar voor niet-abonnees van KPN.

Op dit moment zit de dienst, genaamd 'Play', nog in de ontwikkelfase. KPN test 'Play' nog onder een beperkte groep gebruikers, maar zegt dat 'de eerste ervaringen positief zijn'. Een definitieve versie moet nog eind dit jaar beschikbaar komen.

Chromecast

Met KPN Play kun je films en series kijken via een app. Die komt in de eerste plaats uit voor iOS en Android - over Windows Phone zegt KPN nog niks. De apps krijgen bovendien ondersteuning voor de Chromecast, zodat ze ook op een tv te zien zijn.

Aanbod

Welke series en films dat zijn, wil de provider nog niet zeggen. Het zou in ieder geval moeten gaan om televisie zoals je die nu ook in het kabelpakket kunt kijken. Over het aanbod aan films en series is nog niets bekend, al zal dat wel doorslaggevend zijn voor hoe populair de dienst kan worden. Volgens KPN wordt het aanbod 'heel anders' dan van bijvoorbeeld Netflix.

De dienst moet straks als abonnement verkrijgbaar zijn, maar over prijzen wil KPN nog niets kwijt. Wel zegt het bedrijf dat het de dienst ook beschikbaar maakt voor niet-abonnees.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten