Krijgt Galaxy S IV een octacore processor?

© CIDimport

Krijgt Galaxy S IV een octacore processor?

Geplaatst: 4 maart 2013 - 15:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:35

Redactie ID.nl

Op 14 maart aanstaande zal Samsung de Galaxy S IV smartphone onthullen in New York. Deze zou een octacore processor krijgen. Als deze niet kan multi-tasken weten we het ook niet meer!

Totdat Samsung zijn nieuwe toestel in New York aan het publiek zal presenteren is het eerst nog heerlijk speculeren over de specificaties van dit toestel. Eerder wisten diverse media te melden dat er een quadcore processor van Qualcomm in zou worden geplaatst. Maar heeft de website Sammobile een zogenaamde Antutu benchmarktest ontdekt die alle specificaties van de Samsung Galaxy S IV prijs zou geven. En die zien er niet verkeerd uit.

Volgens de opgedoken benchmark krijgt de Samsung Galaxy S IV een 1,8 gigahertz Exynos Octa 5410 processor. Dit is een octacore processor en heeft maar liefst acht kernen in plaats van twee (dualcore) of vier (quadcore).

Deze processor wordt door Samsung zelf geproduceerd, en zou sneller én energiezuiniger moeten zijn dan de gebruikelijke dualcore- en quadcoreprocessors. Het toestel is voorzien van een 5-inch full hd touchscreen (1920×1080) en een 13-megapixel camera.

Sammobile heeft het over een 4,99-inch scherm, maar deze hebben we voor het gemak maar even afgerond naar 5. De beelden worden weergegeven door een PowerVR SGX 544MP grafische processor, en 2 gigabyte werkgeheugen. Het apparaat zou draaien op Android 4.2. De Galaxy S IV behoudt dezelfde knoppen als het voorgaande toestel (menu, terug, en home).

Samsung doet zelf ook volop mee aan het hypen van dit apparaat. Zo plaatste het bedrijf vandaag een teaser video van een apparaat dat (nogal overdreven) wordt omschreven als 'het beste sinds de introductie van de kleuren-tv'.

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten