Krijgt Google-Voice VoIP in 2010? 2013-11-04T17:05:39

Navigatie voor de buitensporter

Tien jongerentrends voor 2010

Krijgt Google-Voice VoIP in 2010?

Krijgt Google-Voice VoIP in 2010?

Is de gedroomde Google telefoon, de Nexus One, een opzetje voor Google om de telefoniemarkt op te schudden?

Is de gedroomde Google telefoon, de Nexus One, een opzetje voor Google om de telefoniemarkt op te schudden? Met een eigen telefoon en de VoIP-software van het bedrijf Gizmo5, dat onlangs door Google werd overgenomen, zou Google in staat moeten zijn om de VoIP-telefonie een flinke duw in de rug te geven.

Samen met de al beschikbare cloud-diensten als Google Apps en Google Voice is Google heel goed in staat om de volgende stap te zetten in de mobiele communicatie. Met een goede ‘Soft Phone' op een toestel dat daar geschikt voor is (Hexus One?). Moet het mogelijk zijn de gsm-telefonie te vergeten en via VoIP te telefoneren. Als Google zijn plannen uitvoert en VoIP integreert in Google Voice, wordt het mogelijk via internet te bellen met pc-s en vaste- en mobiele telefoons.

Volgens Google's Bradley Horowitz in eWeek probeert Google de gebruikers een naadloze ervaring te bieden die de telefooncommunicatie los maakt van de traditionele technologie waar het de afgelopen jaren aan vast zat. Voicemail, contactlijsten, sms  en telefoneren, als het aan Google ligt wordt het allemaal naadloos geïntegreerd. Google's plannen voor 2010 zijn de cloud zo te maken dat het alle mogelijkheden heeft die de gebruiker wil. Het moet snel, overal bereikbaar en op ieder willekeurig apparaat. Of het nu een pc met een groot scherm is of een polshorloge, het gebruik moet transparant zijn, zodat je er niet bij na hoeft te denken.

Google Voice is voorlopig alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. Maar dat kan veranderen. Er wordt veel over de cloud gepraat en er is zowel enthousiasme als kritiek. Toch lijkt Google met alle ontwikkelingen op vele fronten die nu allemaal samen komen behoorlijk ver in deze ontwikkeling. Of de cloud de incidenten zal overleven, zal in de toekomst moeten blijken. Het zoekraken van de data van Microsofts Sidekick-gebruikers heeft veel twijfel gezaaid. De meeste verloren data is wel weer teruggevonden maar het imago van cloud-computing heeft wel een deukje opgelopen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord