Kritiek op Twitter vanwege ongevraagde tweets in tijdlijn 2014-08-20T16:08:13

Google maakt diensten geschikt voor kinderen

Google krijgt dagelijks miljoen Pirate Bay-meldingen

Kritiek op Twitter vanwege ongevraagde tweets in tijdlijn

Twitteraars boos dat het sociale medium zijn waarde verliest

Kritiek op Twitter vanwege ongevraagde tweets in tijdlijn

Twitter heeft een bijzonder onpopulaire functie uitgerold onder gebruikers, die op veel kritiek van gebruikers komt te staan. Op het sociale netwerk komen nu ook berichten binnen van accounts die je helemaal niet volgt, en dat schiet veel Twitteraars in het verkeerde keelgat.

Twitter gaat tweets tonen van accounts die gebruikers niet volgen. Het gaat daarbij om tweets die erg populair zijn, waar veel op wordt gereageerd, of waar jouw volgers zelf mee in gesprek gaan. Door het tonen van dat soort berichten hoopt Twitter relevantere content voor te kunnen schotelen die gebruikers dan kunnen ontdekken.

Uitrol

De functie wordt per vandaag uitgerold onder gebruikers van de website, al krijgen gebruikers van onofficiƫle apps zoals Tweetdeck de tweets nog niet in hun tijdlijn te zien. Het is nog niet duidelijk om hoeveel tweets het precies gaat en in welke mate ze geserveerd worden.

Kritiek

Het plan komt op veel kritiek van trouwe twitteraars te staan. Gebruikers van het sociale netwerk klagen dat het tegen de natuur van het medium ingaat. Twitter werd altijd geprezen omdat je er altijd precies kon zien waarvoor jij koos. Dat is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook, dat op basis van onduidelijke algoritmes bepaalt welke content je krijgt voorgeschoteld.

Advertenties

Twitter begon vorig jaar al met het serveren van ingekochte advertenties in de tijdlijn van gebruikers. Daardoor kregen zij berichten te zien van bijvoorbeeld Coca Cola, terwijl zij dat account niet volgden. Gebruikers namen dat echter voor lief omdat advertenties nu eenmaal bij een gratis medium horen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord