Kuikentje Piep (Pulcino Pio) de nieuwe Gangnam-Style

© CIDimport

Kuikentje Piep (Pulcino Pio) de nieuwe Gangnam-Style

Geplaatst: 11 januari 2013 - 12:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:55

Redactie ID.nl

Na Gangnam-style is er nu Il Pulcino Pio (Het Kuikentje Piep), dat behoorlijk wat views op YouTube aan het scoren is. Net als met Gangnam-Style begint YouTube vol te stromen met fans die het bijbehorende dansje aan het doen zijn zoals we ook gewend zijn van Gangnam-Style.

Simpel liedje, bijbehorend dansje en in verschillende talen mee te zingen. Allemaal elementen die Il Pulcino Pio een hit op YouTube maken. De Nederlandse versie, Het Kuikentje Piep, kwam als liedje in december beschikbaar op de iTunes Store en de video scoort op YouTube inmiddels al meer dan een miljoen views. Het is vandaag ook de top 10 in Nederland binnengekomen en staat meteen op de vierde plaats mede dankzij Giel Beelen die het in zijn ochtendprogramma op 3FM draait.

De Nederlandse versie

 De originele Italiaanse versie die momenteel al bijna op de 50 miljoen views zit

Il Pulcino Pio: Italiaanse zomerhit

Van origine is het een Braziliaans kinderliedje uit de jaren tachtig over dierengeluiden genaamd O Pintinho van Erisvaldo Da Silva. De Italianen Bruno Welkom, Lucio Scarpa, Alessandro Tirocchi, Maurizio Paniconi en zanger Morgana Giovannetti maakten er een Italiaanse versie van die op 18 juli uitkwam. Het werd via Radio Globo uit Rome een regelrechte zomerhit en wist binnen 5 weken naar nummer 1 te klimmen. 13 weken lang bleef het nummer in de top tien staan. Ook de versies in de andere talen doen het goed. Wel is de video in sommige landen aangepast, zo zien de de tamme duif niet terug in de Braziliaanse versie maar wordt die vervangen door een Braziliaanse vogel.  

Het liedje is ook een groot succes op de Italiaanse stranden door het dansje

Het nummer zal ongetwijfeld ook een hit zijn tijdens carnaval en de après-ski dit jaar zoals ook Schnappi de krokodil uit 2004 dat werd. YouTube stroomt inmiddels ook vol met mensen die het bijbehorende dansje uitvoeren, al dan niet met een eigen draai, zoals we ook bij Gangnam Style zagen.

Fans (vooral kinderen) geven hun interpretatie van het Pulcino Pio-dansje

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het nummer is het hier via iTunes te koop in alle talen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten