Kunstgebit en Bingo: 'Ouderen willen eigen emoji' 2016-10-28T13:39:35

Win een oplaadspeaker van Leitz

De evolutie van Paintbrush, naar Paint tot Paint 3D

Kunstgebit en Bingo: 'Ouderen willen eigen emoji'

Kunstgebit en Bingo: 'Ouderen willen eigen emoji'

Onder ouderen is er behoefte aan meer emoji die bij hun passen. Dat vindt althans de 56-jarige Diane Hill, die daarvoor voorstellen heeft ingediend bij het Unicode Consortium.

Het Unicode Consortium bepaalt jaarlijks welke nieuwe emoji er bij komen. Gebruikers hebben daar vaak zelf invloed op. Zo komen er meer vrouwelijke smileys bij, nadat o.a. grote techbedrijven zich daar hard voor maakten. Een jonge moslima pleitte daarnaast eerder voor smoeltjes met hoofddoek

Rugklachten

Nu moeten echter ook ouderen beter vertegenwoordigd worden, schrijft de BBC - die overigens ook bij het project betrokken is. Enkele voorstellen zijn een emoji die zijn kunstgebit kwijtraakt, een emoji die rugklachten heeft en een emoji die zin heeft in Bingo.

Een oude man die afkeurend over zijn bril heenkijkt, en een rijke vrouw die 'de erfenis aan het spenderen is' (zie onder) zijn ook opvallende voorbeelden. Of de emoji er echt komen, wordt waarschijnlijk volgend jaar pas duidelijk. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord