Kuratas gewapende robot van 4 meter te koop

© CIDimport

Kuratas gewapende robot van 4 meter te koop

Geplaatst: 3 augustus 2012 - 08:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:12

Redactie ID.nl

Robotten zijn immens populair in Japan en nu is het mogelijk om zelf een bestuurbare robot te koop. Het gevaarte onder de naam Kuratas is 4 meter hoog en biedt plaats voor een bestuurder. De robot is echter ook met de smartphone te bedienen via 3G. Toch leuk om met je Android-toestel een echte robot te kunnen bedienen.

Kuratas gewapende robot van 4 meter te koop-16478218

© CIDimport

Wij in het Westen kijk vaak vol verbazing naar de bizarre concepten waar Japanners telkens mee komen. De Kuratas is hierop geen uitzondering. Robotten die door mensen worden bestuurd zijn erg populair in Japanse strips en animatiefilms en daardoor ook de droom van vele Japanners. Vanaf nu is het dus mogelijk om zelf een bestuurbare robot aan te schaffen. Voor ruim 1 miljoen euro is hij van jou. Je kunt kiezen uit 16 kleuren, zo heb je een grotere kans hem terug te vinden wanneer je hem ergens bij de supermarkt parkeert waarschijnlijk. Voor de dames is hij ook in het roze verkrijgbaar. Handsfree bellen tijdens het rijden behoort ook tot de mogelijkheden.

Kuratas gewapende robot van 4 meter te koop-16478220

© CIDimport

Bestuurbare Kuratas robot

Het Japanse elektronicabedrijf Suidobashi Heavy Industry uit Tokio heeft er twee jaar aan de Kuratas gewerkt.  De koper krijgt een bestuurbare robot met 30 hydraulische gewrichten die op verschillenden manieren te bedienen zijn, zelfs met de smartphone. Het gevaarte  weegt ruim vier ton en is 3,8 meter hoog maar kan via de hydraulische gewrichten verhoogd en verlaagd worden. De koper kan in de eenpersoonscockpit plaatsnemen. De robot kan ook rijden en heeft een top van 10 kilometer per uur. De robot is niet bedoeld als voertuig en is in eerste instantie een kunstproject van Kogoro Karata en werd getoond op het Winder Festival 2012 in Chiba, Japan.

Kuratas gewapende robot van 4 meter te koop-16478222

© CIDimport

Schieten door te lachen?!

En als het uiterlijk niet al genoeg opvalt, bevat de robot ook nog een arsenaal aan wapens met onder andere twee gatling guns (machinegeweren) die 6000 plastic balletjes van 6mm per minuut kunnen afvuren. Het systeem weet ook de vijand te detecteren en in het vizier te houden. De fabrikant claimt dat de wapens geen mensen kunnen verwonden. Het meest bizarre aan het wapen is nog wel dat je vuurt door te glimlachen.

Bestellen kan op deze website.

Kuratas gewapende robot van 4 meter te koop-16478224

© CIDimport

Als de koerier hem dan bij je thuis heeft afgeleverd dan kun je in onderstaande instructiefilmpje zien hoe je je nieuwe gadget gebruikt:

[Via: Gadgeteer]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten