© CIDimport

Kwaliteit Nexus 7 tablet onder vuur

Geplaatst: 19 juni 2013 - 10:57

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:46

Redactie ID.nl

Gebruikers van de Google Nexus 7 tablet klagen een jaar na aanschaf over de slechte kwaliteit van deze budgettablet. Na verloop van tijd wordt deze steeds langzamer. Achteraf lijkt goedkoop dan toch duurkoop te zijn.

De gebruikers van de Google Nexus 7 legden een jaar geleden 200 dollar neer voor hun tablet. Dat is een schijntje in vergelijking met concurrerende tablets als de iPad.

Slechte componenten

Het lijkt er op dat fors is bezuinigd op de componenten, waaronder het flashgeheugen. Het moet natuurlijk toch ergens vandaan komen. Dustin Earley van Android and Me heeft zijn ervaringen met de Nexus 7 op zijn blog gezet. Hij schrijft dat deze Android tablet binnen het jaar is getransformeerd van de beste tablet die hij ooit heeft gehad naar de slechtste. De tablet werd de afgelopen tijd steeds langzamer, waardoor Earley er haast niet meer mee kan werken. Zo duurt het tien seconden of meer voordat de tablet reageert voordat het beeld meedraait, reageert het apparaat niet op tikken en reageren apps helemaal niet meer. Een schone installatie van Android kon de problemen niet verhelpen.

Zeer korte ontwikkelingsduur

Google heeft de tablet destijds laten ontwikkelen door Asus, meldt Techzine. De Nexus 7 werd binnen vier maanden tijd ontwikkeld. Dat is relatief kort ten opzichte van de gemiddelde duur van een half jaar tot een jaar voor een nieuw product.

Uit de diverse reacties onder het blogbericht van Earley is af te leiden dat meer mensen een slecht functionerende Nexus 7 tablet hebben. Ook melden gebruikers problemen met de Asus Transformer Prime tablet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000