LaCie XtremKey usb-stick in frituurpan

© CIDimport

LaCie XtremKey usb-stick in frituurpan

Geplaatst: 13 december 2012 - 05:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:05

Redactie ID.nl

LaCie XtremKey is een usb-stick die bestand moet zijn tegen extreme omstandigheden. LaCie heeft een filmpje op YouTube gezet waarin de stick in een frituurpan wordt gegooid.

Of het vallen van een usb-stick in een frituurpan nu een erg realistisch scenario is, wat te betwijfelen maar het is wel grappig om te weten dat de usb-stick het kan overleven. Het is daarnaast door een slijtvaste schroefdraad en rubberen ring waterbestendig tot op een diepte van tweehonderd meter (maar zulke grote frituurpannen zijn er bij ons weten niet). Het beschermkapje is gemaakt van zamak,

Zink,Aluminium, MAgnesium, K

upfer (koper) deze legering moet sterk genoeg zijn dat het overreden kan worden door een voertuig van tien ton en het toch overleeft en temperaturen tussen de -30 en 200 graden celsius.

LaCie XtremKey usb-stick in frituurpan-16431448

© CIDimport

Lacie XtremKey 

De stick heeft een capaciteit van maximaal 64 GB (nu is alleen de 32 GB verkrijgbaar). Niet alleen hardwarematig is de stick veilig, ook de data wordt beschermt met 256-bits AES-encryptie.  Zowel de 32 GB en 64 GB modellen worden inclusief opslagcapaciteit bij Wuala Secure Cloud Storage geleverd, zodat gegevens ook online staan en te delen zijn. De Lacie XtremKey 32 GB-versie kost 79,99 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten