Lancering Kuipers zorgt voor overbelasting NOS-servers [UPDATE] 2013-11-04T16:17:07

Windows 7 BSOD door Safari-lek

Asus Transformer Prime origami-hoes [UPDATE]

Lancering Kuipers zorgt voor overbelasting NOS-servers [UPDATE]

Lancering Kuipers zorgt voor overbelasting NOS-servers [UPDATE]

De enorme populariteit van de lancering van de Nederlandse astronaut André Kuipers zorgde ervoor dat de streaming server van de NOS zijn maximale capaciteit haalde en daardoor kijkers teleur moest stellen.

Wilde je de lancering zien van André Kuipers dan had je maar beter de stream van de NOS op tijd aangezet want wie het iets later probeerde kon de melding voorgeschoteld krijgen dat het aantal maximale kijkers was bereikt en je het later nog eens kon proberen. 


Houston we have a problem

Het later nog eens proberen heeft met een lancering van een raket natuurlijk niet heel veel zin want het gaat natuurlijk vooral om de countdown en de lift-off. Op Computer Idee hadden we de live-stream van de NOS ook aangeboden maar wie de stream al niet actief had staan, viste mogelijk achter het net. Misschien wordt het ook tijd voor een ‘Lancering gemist’ op het internet zodat je het in ieder geval later nog even terug kunt zien.

Cijfers:

Rolf de Wit, woordvoerder NOS: "Hoeveel mensen de live-stream hebben bekeken, weten we niet. Wel weten we dat tussen 13.00 en 14.00 de live-stream ruim 320.000 keer is gestart vanuit bijna 150.000 verschillende browsers." Rond de lancering kregen veel bezoekers van journaal24.nl de live-stream niet te zien omdat de servers overbelast waren. Hoeveel internetkijkers heeft de NOS moeten teleurstellen? "Dat aantal weten we helaas niet, maar normaliter kunnen we naar 40.000 verschillende browsers tegelijkertijd een live-stream sturen", zegt Rolf de Wit.  

Update 22-12-2011 10:00

: Cijfers toegevoegd


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord